NVLO Jaarcongres 2018
 
Overzicht sprekers/voorzitters - NVLO congres 2018
(op alfabetische volgorde van achternaam weergegeven)
Mimoen Ahmidi
Bedrijfskundig manager OK, Voorzitter NVLO
Alrijne Zorggroep
Bedrijfskundig manager OK, Voorzitter NVLO
 
Geert-Jan Elzerman
CEO
EmdaMed/ EmdaPlast
CEO van EmdaMed / EmdaPlast
 
Rob de Haas
Ongewoon Goed Vergaderen maakt mensen gelukkiger. Gelukkige mensen presteren beter. Vergaderen is werk en geen betaalde borrelpraat. Inspirerend en effectief vergaderen is een kritische succesfactor voor goede teamprestaties. Onderzoek wijst uit dat het verbeteren van overleg en vergaderingen direct bijdraagt aan het geluk op de werkvloer: meer energie en inspiratie! De hoogste tijd dus voor:

- Het afschaffen van notulen
- De Vergadertijd met 20 % te verkorten
- iedereen een stem te geven
- rijker de vergadering uit te lopen dan dat je erin ging


Rob de Haas,
Schrijver/spreker, trainer www.ongewoongoedvergaderen.nl, auteur, “Ongewoon Goed Vergaderen, Trendbreuk in vergaderland”, Uitgeverij Business Contact, december 2015
 
Wouter Hart
Organisatieadviseur
Zie je een professional een 'uitvoerder' - van beleid, regels, protocollen en andere vooraf bedachte oplossingen? Of zie de professional als eerste verantwoordelijke om oplossingen te bedenken voor vraagstukken zoals ze in de praktijk ontstaan? Het antwoord op die vraag heeft enorm grote consequenties voor de besturing van een organisatie, voor het toezicht en voor de rol en het werkgeluk van de professional. Wouter Hart is schrijver van en spreker over 'Verdraaide organisaties' en 'Anders Vasthouden'
 
Patrick van Hees
De geluksexpert
Vergroot je geluk Patrick van Hees is dé Nederlandse expert op het gebied van geluk. Gelukkige professionals zijn productiever, socialer en creatiever. Op basis van onderzoeken en publicaties van deskundigen over de hele wereld, aangevuld met inzichten uit persoonlijke gesprekken met experts uit theorie én praktijk, kwam Patrick tot zijn populaire theorie over geluk: ‘Geluk is D.O.M.'. Van Hees legt op inspirerende, frisse, duidelijke wijze uit hoe je jouw geluksgevoel in je werk én privéleven kunt optimaliseren. Met concrete gelukstips voor jouw operatie-afdeling.
 
Marinka Lupsius
Motivational speaker
Marinka Lipsius (Amsterdam, 1967) is auteur, mind- en organisatieprogrammer en een veel gevraagd spreker voor grote en kleinere groepen in zowel de profit als non-profit. Ze weet een breed publiek aan te spreken door haar ervaring met diverse culturen en menselijk gedrag. Haar humor en concrete voorbeelden leiden tot ontspannen herkenning, impact en geven handvatten voor de praktijk van elke dag. Ze prikkelt haar publiek om te leven met een hoofdletter L. Om moed te tonen, regie te nemen ook als situaties niet jouw keuze zijn, om je te blijven verbazen en nooit te stoppen met leren. Omdat ze de rafelkanten van het leven niet mijdt, is het een levensecht verhaal dat over plezier gaat zonder oppervlakkig te zijn, dat over geluk gaat onder niet-perfecte omstandigheden, dat over kracht gaat zonder kwetsbaarheid te ontkennen. Ze geeft professionals handvatten om van werk Werk te maken. Om je drive te vinden waarmee je je werk met plezier en effectief kunt (blijven) doen. Om je talenten volop te benutten. Daar is lef voor nodig. En inzicht. Als je haar humorvolle confrontatie en prikkelende uitdagingen aandurft, krijgen je moedfactor en je inzichts-quotiënt een gegarandeerde boost. Een paar weetjes: Ze studeerde Sociale Wetenschappen en volgde daarna nog diverse opleidingen op het gebied van leiderschap, toezicht, gedragswetenschappen en talentmanagement. Ze gaf 20 jaar leiding in de profit en non-profit sector, was verantwoordelijk voor het opzetten van nieuwe organisatieonderdelen en het doorvoeren van veranderingen. Ze zette leiderschapstrajecten op en was daarnaast 20 jaar vertrouwenspersoon. In 2016 verscheen haar eerste boek Factor Moed! (geschreven met co-auteur Remco Claassen) dat snel steeg in bestsellerlijsten. Ook publiceert Marinka regelmatig artikelen. Haar tweede boek, Factor Doen!, verscheen in mei 2017. Zelf zegt ze: mijn CV is een mengelmoes door de ongebruikelijke carrièrestappen die ik heb gezet. En mijn persoonlijk leven is niet vrij van ingrijpende gebeurtenissen. Het geeft me een brede blik en een groot repertoire van vaardigheden die me helpen bij wat ik nu doe. De grootste beloning is voor mij het zien veranderen van gedrag en het zien toenemen van plezier en effectiviteit. Velen kunnen een organisatie uittekenen of een mission statement schrijven. Maar mensen vervolgens kunnen aanzetten om van willen naar doen te gaan is het mooiste wat er is.
 
Harry Piekema
Bedrijfs coach | Trainer, Entertainer | Acteur

Als je lichaamstaal al laat zien wat je intentie is, dan zijn er minder woorden nodig en is je impact groter. Medewerkers en collega's betrekken bij wat je wilt wordt makkelijker. Laten zien waar je voor staat ook. In deze lezing vertelt Harry Piekema hoe hij dat in zijn vak doet en welke tools behulpzaam kunnen zijn in de dagelijkse communicatie in werk en privé. Als komisch acteur vertelt hij ook over de werking en de functie van humor: wanneer moet je jezelf wel en wanneer niet serieus nemen? Authenticiteit en inclusief gedrag nemen toe als je jezelf weet te relativeren.

Een praktische en interactieve lezing met mogelijkheid om vragen te stellen.

Harry Piekema is acteur, regisseur en communicatie trainer.

 
Cyrille van Hoof
Professioneel presentatiecoach
Professioneel presentatiecoach
 
Viggo Waas
Cabaretier, acteur, televisiemaker en columnist
Duizendpoot Viggo Waas (1962) oogst al dertig jaar sterrenregens als cabaretier, acteur, televisiemaker en columnist. Viggo zal op het NVLO congres op humoristische wijze de juiste snaar raken. In zijn show gaat het over teams, heldendom, zijn jeugd, tv-programma's van toentertijd en voetbal. (Foto gemaakt door Nick van Ormondt)